Verkiesbaarstelling

Dit bericht schreef ik aan de Jonge Democraten in Noord-Holland via hun nieuwsbrief.

Lieve Jonge Democraten, voor de zomer heb ik na twee prachtige jaren in het bestuur van JD Amsterdam, afscheid genomen als jullie voorzitter. Nu is het tijd voor een nieuwe stap en mag ik bekend maken dat ik mij heb gekandideerd voor de verkiezingen van de Provinciale Staten in 2019 namens D66. Ik ben op dit moment door de Lijstadviescommissie op plek 14 van de lijst geplaatst. Daarmee ben ik de jongste kandidaat in de top 15. Natuurlijk ben ik erg blij met deze plek, maar om echt kans te maken op een zetel, en de kans te krijgen de jongeren in de provincie te vertegenwoordigen, heb ik jullie hulp hard nodig. Daarom vraag ik iedereen die combi-lid is, mij omhoog te stemmen tijdens de interne verkiezingen bij D66 vanaf 23 november.

Hoewel ik nu in het prachtige Amsterdam woon, weet ik ook hoe het is om in de provincie te wonen. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje met slechts vierhonderd inwoners. Ik weet hoe belangrijk het is voor jongeren om goede verbindingen te hebben vanuit het landelijke gebied naar de grotere stadskernen in de regio. Daarom wil ik me inzetten voor een hoogwaardig ov-netwerk door de hele provincie. Daar hoort ook bij dat jongeren op een veilige manier kunnen uitgaan in het weekend. In samenwerking met de horecaondernemers zou ik willen werken naar uitgaansbussen die ’s nachts jongeren van vaste opstapplekken in de regio naar de uitgaansgebieden kunnen brengen en weer terug.

Verder wil ik met D66 inzetten op een duurzaam beleid rond energie en landbouw, en zorgen we dat ook jongeren kans maken op een eerste woning als ze afgestudeerd zijn.

Wil jij mij omhoog stemmen? Kijk dan op remcovonk.nl/omhoogstemmen hoe je dat het beste kunt doen. Je mag ook gerust contact opnemen via remco@vonk.frl. Bedankt!

Geef een reactie