Verkiesbaar stelling als Penningmeester

Beste Jonge Democraten,

In het weekend van 17 tot 19 juni is het zover. Dan zal ik mij verkiesbaar stellen als Landelijk Penningmeester van de Jonge Democraten. Na een jaar als penningmeester in Groningen lijkt het mij een geweldige uitdaging mijn werk voort te zetten voor de vereniging als geheel. Bovendien stopt deze zomer voor mij ongeveer 30 uur per week aan nevenactiviteiten, dus ik moet wel iets te doen hebben!

Als penningmeester kun je jezelf in drie verschillende rollen steken. Je kunt ervoor kiezen om je alleen bezig te houden met administratieve taken. Je betaalt declaraties uit, houdt de boeken bij en controleert of iedereen zijn contributie betaalt. Als tweede optie kun je kiezen ook beleidsmatig je in te zetten, maar dan wel op financieel gebied. Je probeert declaratie processen te stroomlijnen, maakt regels en protocollen zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk en denkt na over waar meer geld aan besteed kan worden en waarop kan worden bezuinigd.
Als derde heb je nog penningmeesters die wel penningmeester zijn, maar eigenlijk alle andere taken binnen het bestuur minstens zo mooi vinden. Ze bemoeien zich overal mee en vinden het leuker zich bezig te houden met het organiseren van activiteiten en schrijven van een politieke visie dan om facturen te voldoen.

Ikzelf hoor zeker bij de tweede categorie. Het afgelopen jaar is gebleken dat mijn kracht ligt in het meedenken en meebeslissen met anderen en ze van advies te dienen in hun taken, maar wat eigen taken betreft vooral te focussen op hoe gaan we om met het geld en waar halen we ons geld vandaan. Het verbeteren van procedures en dergelijke lijkt me een taak die hier vanzelfsprekend bij hoort.

Wil je weten waar ik nog meer voor sta? Like dan mijn pagina en volg me.

Facebook pagina Remco Voor Penningmeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *