Sprekers

En zo gaan de weken voorbij. We hebben inmiddels onze constitutieborrel gehad en die was een groot succes. De afloop was voor ondergetekende wellicht iets minder leuk: mijn fiets is kwijt – gejat, vind ik – en ik heb een week met een pijnlijke bil rondgelopen. Blijkbaar ben ik bijna aangevallen door een American Football speler (ik probeerde hem te ‘versieren’). Gelukkig hadden we goede beveiliging in de vorm van onder andere twee sociologen en is er die avond niets gebrast. We kunnen helaas niet zeggen dat we ook alle alcohol binnen gehouden hebben. Details hierover zal ik jullie besparen. Wel kan ik zeggen dat de persoon in kwestie ook wel binnen een half uur een ruime fles (oranje)bitter naar binnen had gewerkt.

Na deze eerste weken kom je erachter dat het organiseren van activiteiten helemaal niet zo makkelijk gaat als het altijd lijkt. De eerste activiteit van mijn hand was echter een groot succes. In eerste instantie hadden we iets anders in gedachten, maar de daarvoor gevraagde organisatie liet op een nogal laat moment weten dat het niet zou lukken om langs te komen.

Dan moet je improviseren en zo snel mogelijk een alternatief bedenken. Gelukkig is mijn netwerk groot en kon ik makkelijk een collega bij het COC bellen. Zij heeft een geweldige activiteit neergezet rondom asielzoekers die gevlucht zijn uit het land van herkomst vanwege hun seksuele geaardheid. Achteraf was dit rondom de algemene vluchtelingencrisis een veel leuker onderwerp.

Dat het niet altijd zo makkelijk gaat, blijkt nu ik bezig ben met de organisatie van een andere activiteit. Je denkt even een politicus te ‘boeken’ en stuurt uit voorzorg een stuk of zes e-mails de wereld in. Dan pas blijkt hoe stug die wereld eigenlijk is. Allereerst moet je enkele dagen wachten (soms een week) wachten op een reactie. Van een aantal heb ik nu na twee weken zelfs nog helemaal geen reactie.

De reacties die je krijgt, zijn allemaal hetzelfde: de agenda’s van de politici zitten vol. Wel zijn er soms enkele lichtpuntjes. Eén van de politici heeft iets gepland de avond van onze activiteit, maar het is nog niet helemaal zeker of dat doorgaat. We zouden bijna geneigd zijn het een en ander te saboteren, maar misschien is dat iets te drastisch.

Om voor de toekomst zeker te weten dat iemand kan, moeten we misschien toch alvast maar beginnen met activiteiten voor januari?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *