Politiek

Al sinds mijn middelbare schooltijd ben ik erg geïnteresseerd in de politiek. Dit begon na een bezoek aan de Tweede Kamer als excursie bij het vak Maatschappijwetenschappen. Daar zagen we beroemde politici als Femke Halsema en Alexander Pechtold aan het werk. Vanaf dat moment heb ik de politiek niet meer los gelaten, en heb ik me zelfs aangemeld als lid bij een politieke jongerenorganisatie.

Actief worden was erg lastig vanuit Emmeloord, waar ik toen woonde. In de Flevopolder zelf is weinig te doen voor jonge politici, en helaas heeft Emmeloord nog steeds geen treinstation, dus even naar Utrecht of Amsterdam voor een bijeenkomst zat er ook niet in.

Dat veranderde toen ik ging studeren in Groningen. Ik raakte al snel betrokken bij de lokale Jonge Democraten en heb daar een werkgroep kunst, cultuur en media opgezet. Na een klein jaar waren er interne verkiezingen voor een nieuw bestuur. Ik ben toen verkozen als penningmeester en heb zo verder kunnen bouwen aan de Groningse Afdeling.

Omdat ik voor mijn masters naar Amsterdam verhuisde, moest ik ook wisselen van JD Afdeling. Bij de JD Amsterdam werd ik met open armen ontvangen en voordat ik het wist was ik ook hier penningmeester en heb ik nog een derde bestuursjaar gedaan als voorzitter. In die periode heb ik samen met de overige bestuursleden de Amsterdamse afdeling – die door een bestuursruzie uit elkaar was gevallen – weer nieuw leven in mogen blazen. Voor de zomer van 2018 heb ik een gezonde afdeling mogen overdragen aan mijn nieuwe bestuur. Van 5 mensen op een activiteit naar een poule van vijftig actieve leden in drie themagroepen en verschillende commissies. Iets waar ik erg trots op ben.

Op dit moment ben ik bezig met de volgende stap, namelijk de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. Tijdens die verkiezingen sta ik op plek 14 op de lijst. Meer daarover kun je hier lezen.