Donorprofiel

En ineens komt het best wel dichtbij. Afgelopen week kreeg ik van het UMCG een dikke envelop vol met formulieren en overeenkomsten. Ze zijn onderdeel van de procedure om zaad te doneren. De verschillende formulieren bevatten vragen over mijn medische gezondheid, maar ook over mijn karakter, mijn fysieke uiterlijk en mijn levensstijl. De bedoeling is dat iemand die de ingevulde formulieren leest een volledig beeld van mij krijgt. Alsof je een dik boek hebt gelezen en de hoofdpersoon door en door hebt leren kennen. Maar dan op 4 kantjes.

20151006_191209Ik staar naar de formulieren en realiseer me dat ik nu al enkele dagen het invullen ervan uitstel. Is het angst voor wat er nu gaat gebeuren? Nee, zo zou ik het niet typeren. Ik heb hier erg lang over nagedacht en weet zeker dat ik Astrid met mijn zaad wil helpen. Wat houdt me dan nog tegen? Ik denk dat het vooral confronterend is om zo uitgebreid over jezelf te schrijven. Wat moet ik nu opschrijven over mijn sociale type? Ik vind het erg lastig.

Hoe ben ik ook alweer bij dit punt aangekomen? Eigenlijk start het proces al in mijn eerste studiejaar aan de universiteit. Ik ben al een tijdje uit de kast en ontdek via het COC en uit andere kanten dat er een groot tekort aan spermadonoren is. Het idee kwam uiteindelijk van mij moeder. Toen ik mij echter bij de spermabank wilde aanmelden, moest een zwaar teleurgestelde telefoniste mij vertellen dat ik helaas met mijn 19 jaar nog te jong was om te doneren.

Vorig jaar was ik bij een bijeenkomst van de werkgroep Roze Ouderschap Noord-Nederland (RONN). Daar heb ik Astrid leren kennen. Het klikte meteen erg goed en sinds die dag hebben we contact gehouden. Inmiddels ligt er een contract en is het echt begonnen.

Uiteindelijk vul ik dan alles maar zo goed mogelijk in. Als een kind dat dankzij mijn sperma is geboren 12 jaar wordt, dan krijgt het kind het recht om dit profiel in te zien. Waarschijnlijk is dat echter niet nodig, want ik ben een bekende donor en zal dus zichtbaar zijn in het leven. Hoe het allemaal verder gaat, zal ik jullie de komende tijd met deze blogs laten meebeleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *